0

Б ившият селекционер на Испания Луис Енрике изглежда все по-близо да стане мениджър на английския Челси, твърдят медиите на Острова. 

Испанската легенда се завърна в родината си след еднодневно пътуване до Лондон и среща с боса на "сините" Тод Боели, а според „Сън“ след този разговор той вече е основен фаворит за поста на уволнения Греъм Потър.
По време на визитата си в Лондон Енрике бе придружаван от своя съветник Иван де ла Пеня, а на връщане се пошегува с журналисти: „Идвам от Форментера, това е красив остров, като рай. Прекрасен остров и бих посъветвал всеки да отиде там“.

Енрике напусна поста мениджър на националния отбор на Испания след световното първенство миналата година и планираше да изчака до лятото, преди да се върне на работа. Миналата седмица бившият полузащитник дори завърши Cape Epic, състезание по планинско колоездене в Южна Африка. Развоят на събитията на „Стамфорд Бридж“ обаче може да го върне в професията по-рано от планираното.

Енрике обаче не е единственият вариант за нов мениджър на Челси. 

За поста се спрягат и уволнения от Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, както и бившият наставник на Тотнъм Маурисио Почетино. Освен тримата, които са безработни в момента, в полезрението на Боели са още Марко Силва от Фулъм и легендата на "сините" Франк Лампард, който се говори за потенциален временен мениджър.