0

Х ристо Стоичков даде интервю за торинския  спортен всекидневник "Тутоспорт" при откриването на своята "Зала на славата" в София. 

Той обяви, че обмисля да се върне да живее в Европа и по-специално в испанския град Малага, като работи само частично като коментатор за мексиканската телевизия TUDN.

Пената, Бала и четирима президента на откриването на Залата на славата на Христо Стоичков (ГАЛЕРИЯ)
Христо Стоичков Зала на славата Христо Стоичков Зала на славата Христо Стоичков Зала на славата
41

"Този сезон Серия А е много по-равностойна за разликата от миналата година, когато Наполи отвори огромна разлика с останалите. Забелязвам, че в момента отборите до шесто място в класирането могат да се борят за титлата", показа отлично познаване на състоянието на калчото Стоичков пред репортера Масимо Франки.

"Дербито Ювентус - Интер може да е решаващо. Казвам, че ще свърши 2:2. Ювентус тази година има херметически затворена защита и играе по-нападателно. 

Алегри напипа нещата след два трудни сезона. Мисля, че "бианконерите" ще атакуват, а Интер е готов за контраатака. Лаутаро Мартинес е неудържим. 

Влахович е нападател, който има всичко. Той мина и през контузии. Струва ми се, че не получава толкова добри топки, колкото, когато беше във Фиорентина. Душан е балканец като мен, ако не вкара, изпада в параноя. На мен като ми се случеше така, отивах при Кройф и му казвах: "Мистер, по-добре ме извади от игра, защото съм много нервен". Убеден съм, че когато Влахович се върне към головете, ще бъдат много трудни времена за защитниците", сигурен е Камата.

Той направи интересна характеристика и на новия кумир на феновете на Реал Мадрид Джуд Белингам.

"Не оспорвам качествата на Белингам. Има много класа и интелект, за мен е микс между Лаудруп, Кака и ранния Погба. Бъдещето е негово. Ако играе така, ще бъде в конкуренция с Мбапе и Халанд за следващите "Златни топки". 

Но какво спечели той през 2023 с Борусия Дортмунд и Реал Мадрид? Нищо. Вкара головете си за три месеца. Но какво донесоха те на Реал? 

Нали знаете какво казва приятелят ми Моуриньо за титлите. 

А как свърши Бундеслигата? Борусия Дортмунд имаше две точки пред Байерн 90 минути преди края. Играеше вкъщи с Майнц. Какво стана в последните 5 минути? Тухел пусна в игра Мусиала, който вкара за Байерн, а Борусия завърши наравно. 

След като Гави не може вече да участва в "Голдън Бой", бих гласувал за Мусиала или Балде, който спечели титлата и Суперкупата на Испания с Барселона. Не за Белингам", казва Стоичков за новата звезда на Реал Мадрид.

Новото откритие на испанския футбол и на Барса Ламин Ямал получи по-благосклонни оценки от бившия ас на каталунците.

"Ламин Ямал има неудържим дрибъл, но трябва много още да учи тактически. Трябва му треньор от типа на Кройф, за да узрее. Но днес го няма Кройф. Дори и големият Гуардиола или Клоп и Анчелоти не са като Йохан", завършва Христо Стоичков. 

Източник: БТА