0

Фабио Канаваро получи първата си работа като старши треньор в Серия А, след като бе назначен начело на Удинезе. Преди няколко дни „бианконерите“ загубиха гостуването си на директния конкурент за спасяване Верона (0:1) в добавеното време. Ръководството реши да освободи Габриеле Чофи, който пое поста в края на октомври след уволнението на Андреа Сотил. Удинезе в точно над опасната зона с 28 точки, колкото има и 18-ия Фрозиноне.

В щаба на 50-годишния Канаваро влиза и неговият по-голям брат – Паоло, съобщи „Гадзета дело Спорт“. Носителят на „Златната топка“ за 2006 година ще дебютира в четвъртък (25 април), когато е доиграването с Рома на „Фриули“. Двубоят на 14 април бе прекратен в 71-ата минута, след като защитникът на „вълците“ Еван Ндика колабира на терена и се наложи да бъде откаран в болница.

Удинезе има само четири победи през този сезон в Серия А, като любопитното е, че всички дойдоха срещу силни съперници – Милан (1:0), Болоня (3:0), Ювентус (1:0) и Лацио (2:1). За последно Удинезе изпадна от италианския елит преди 30 години.