0

У лвърхемптън е трябвало да победи Ливърпул вчера в турнира за Купата на Англия вчера, тъй като телевизионния оператор ITV не е могъл да предостави правилния ъгъл на камерата за съдиите от кабинката за видеопомощ в полза на съдиите (ВАР), пише Ройтерс.

Португалецът Тоти прати топката в мрежата за трети път, което би трябвало да бъде 3:2 за "вълците", но съдията Анди Мадли не получи потвърждение за чиста позиция от колегите си от ВАР-стаята. Те обаче използват същите камери като тези на телевизията, излъчваща двубоя. Едната от тях е била поставена така, че не може да даде ясен отговор има или не засада.

И така 9 минути преди края резултатът остана 2:2. По това време Лопетеги беше абсолютно убеден, че това е гол, след като го гледаше на монитор на пейката и от тъчлинията правеше символа за ВАР към съдията.

"Вече не можем да направим нищо. Говорихме със съдията след края на срещата. Той беше много спокоен и тих, но ни чу добре. Горчиво е да пропуснеш победата така, защото в мача се използваше ВАР. Той се опита да ни обясни нещо, но не му беше много ясно обяснението и не се разбра. Аз обаче гледах ситуацията от камерата на нашия оператор на клуба и там всичко е кристално ясно", заяви испанският треньор.

А след това някои журналисти му казаха, че камерите на телевизията не са били разположени коректно и затова във ВАР-стаята не са имали добра видимост. При което той се шокира, вдигна вежди и каза: "О, не знаех! Жалко е да ни се случи на нас! Разочарован съм да го чуя, много даже. Най-лошото е, че играчите не заслужаваха такъв завършек на мача", заяви бившият национален селекционер на Испания.

Само след 3 дни на неговия отбор му предстои четвъртфинал в турнира "Карабао къп" срещу Нотингам Форест, докато в първенството са на предпоследното 19-о място с 14 точки, на 1 под чертата на спасението във Висшата лига.

Гонсало Гедеш даде преднина на гостите от Улвърхемптън в 26-ата минута, но малко преди края на първата част уругваецът Дарвин Нунес изравни.

"Червените" от "Анфийлд" излязоха напред с красиво попадение на Мохамед Салах седем минути след началото на второто полувреме, а Хван Хи-Чан изравни за 2:2 в 66-ата минута.