0

К апитанът на националния отбор на България Кирил Десподов коментира предстоящата евроквалификация срещу Литва в събота от 19:00 часа.

Според футболиста на ПАОК мачът няма да е лесен за „трикольорите“, въпреки че всички очакват победа. Според Десподов липсват положителни резултати заради малшанс. Той сподели още, че треньорите изискват от националите да играят красив и модерен футбол.

„Искам да пожелая успех на младежите срещу Германия. Всички очакват от нас да спечелим с лекота мача с Литва, но няма лесни мачове, това е реалността. Там не успяхме да ги победим, въпреки че дадохме всичко от себе си. Надявам се да си вкараме положенията и да се поздравим с крайния успех“, каза Десподов.

„Отборът не играе лошо, пресираме високо. Треньорите изискват от нас да играем красив и модерен футбол. Ясно е, че няма резултатите, но в последните минути на всички мачове имахме малшанс. Ако това не се бе случило, щяхме сега да говорим по-позитивно. Всичко е негативно към нас. Аз, Чочев и Делев се опитваме да обясним на играчите, че само с победи ще върнем позитивното мислене на хората, а и на журналистите, защото те пишат“, продължи той.

„Хубаво е да се върнем на стадион „Васил Левски“, но и на другите стадиони тревната настилка и атмосферата бяха добри. Надявам се да се завърнем на Националния стадион с победа“

„Важно е да вкараме утре срещу Литва. Няма значение срещу кого играем, ние трябва да вярваме в себе си. Гледаме нещата занапред, миналото не го мислим“, каза още капитанът на България.