0

С гол на капитана Бруно Фернандеш Манчестър Юнайтед победи с 1:0 като гост Фулъм в първия мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Попадението на португалеца падна в първата минута на добавеното време на срещата и сложи край на серията на "червените дяволи" от две поредни загуби във всички турнири.

Двубоят на "Крейвън Котидж" в Лондон започна с друг гол за гостите, който обаче по незнайни причини бе отменен заради засада. Центриране на Кристиан Ериксен от фаул бе засечено от Алехандро Гарначо, който върна топката към Скот МакТоминей и за шотландеца не бе проблем да я вкара от около три метра. И Гарначо, и МакТоминей бяха в редовни позиции, но главният съдия Джон Брукс и помощниците му за ВАР прецениха, че Хари Магуайър е в засада и влияе на играта, макар топката да мина на поне метър от него.

До края на първото полувреме Фулъм бе малко по-активният отбор на терена, но опасностите за домакините идваха предимно след корнери.

Домакините наложиха сериозен натиск в началните минути на втората част и единствено блестящите спасявания на вратаря Андре Онана запазиха нулевото равенството.

В 83-тата минута Манчестър Юнайтед имаше много добър шанс да измъкне трите точки, но ножичният удар на Антони Марсиал премина на сантиметри от страничната греда.

Така се стигна до последните секунди на редовното време. Факундо Пелистри проби по десния фланг и загуби контрол над топката, но на два пъти защитници на Фулъм я изчистваха в тялото му. Така тя се озова във Фернандеш, който с един финт елиминира трима бранители и с удар от границата на наказателното поле прониза Бернд Лено за 0:1.

С победата Манчестър Юнайтед събра 18 точки и се върна на шесто място в класирането, на осем точки за лидера Тотнъм. Фулъм е на 14-о място с 12 точки, пише БТА.