0

Г остуването в Разград ще бъде по-специално за капитана на Шамрок Роувърс Ронан Фин. Причината е, че срещу Лудогорец той ще запише своя 50-и европейски мач. Тhetimes.co.uk дори отбелязва, че той ще е първият футболист от първенството на Ирландия, който достига подобна цифра в турнирите на Стария континент.

Фин влезе в историята на Шамрок Роувърс още през 2011 г., когато „детелините“ елиминираха Партизан и станаха първият отбор от Ирландия, който се класира за групова фаза на евротунирите, в случая за Лига Европа.

„Сега мечтата на Ронан Фин е да играе и в Шампионската лига. Лудогорец, българският шампион с малко играчи, представляващи местния национален отбор, ще бъде фаворит, но Роувърс заплашват да направят нещо специално под ръководството на техния мениджър Стивън Брадли“, пише Тhetimes.co.uk.

Иначе постижението на Фин, който ще изиграе 50-ия си мач в Европа, е похвално, тъй като рекордьор от настоящия тим на Лудогорец в турнирите е Сисиньо. Бразилецът с български паспорт има 55 срещи в Европа.