0

Антон Недялков за пореден път показа колко е важен за Лудогорец. Капитанът на тима консолидира разбитата в предишните мачове защита и показа колко голямо е влиянието му.

"Още преди мача в съблекалнята си говорихме как трябва да излезем и да играем така, както в Истанбул и днешния мач. И вижте, бяхме освободени, без никакво напрежение и се получи. 

Цяла седмица говорихме за днешния мач и искахме да покажем, че можем да постигнем нещо и да направим много по-добър резултат, както ни се искаше да бъде и в Истанбул", заяви Недялков след победата на разградчани над Фенербахче с 2:0. 

"Ние знаехме, че ако вземем днешната среща, имаме шанс да се борим и да се класираме. Оставащите мачове също са много важни и трябва да се представим максимално добре".

Спас Делев, нападател на Лудогорец: “Мисля, че направихме перфектен мач. Откакто Георги Дерменджиев дойде на треньорския пост, ни даде повече самочувствие и това се вижда на терена. Вижда се, че имаме качества и сега трябва да надграждаме. 

В Истанбул направихме също добър мач, и съжалявам за лошия резултат, защото стана несправедливо. 

Но днес показахме, че можем да се борим с големите отбори. Тук на този стадион всеки отбор може да загуби”.

Бразилският нападател Руан Круз отбеляза второто и решаващо за победата попадение за Лудогорец срещу Фенербахче. Той беше с решаващ принос и за успеха срещу Спартак (Търнава, Словакия) в първия домакински мач тази кампания. 

Круз, който сякаш дойде като втори вариант, се превръща все повече в футболист за големи мачове.

"Много съм щастлив, че вкарах този гол, който беше така важен както за мен, така и за клуба. 

Смятам, че най-важна е победата и да се изкачваме нагоре. Бяхме малко тъжни след мача в Истанбул, защото чувствахме, че можем да спечелим. Още там по начина, по който играхме, заслужавахме победа. 

Днешният успех ни дава самочувствие, че можем да се класираме за следващата фаза", започна бразилският нападател.

"През цялата седмица работихме тактически и психологически. Дойдохме много добре подготвени за този мач, знаехме какво да очакваме от противник. 

Щастлив съм, че вкарах. Имах нужда от този гол и се надявам на поредица от голове. Така че се надявам да вкарам и в следващия ни мач, при гостуването в Търнава", разказа още новото попълнение на шампионите.

Полският полузащитник Якуб Пьотровски без съмнение имаше огромен принос за днешния успех на Лудогорец с 2:0 над Фенербахче в турнира Лига на Конференциите. Снажният халф вкара първия гол и подаде за втория, а след срещата обясни пред медиите как се е случило всичко.

"Имам някои добри удари и съм много щастлив, че отбелязах. Тази победа много ни трябваше днес. 

Как да го кажа!? Не се справихме добре в Дания, затова трябваше да вземем днес точки и ги взехме! 

Мисля, че в последните мачове – дори и в някои срещи от първенството се забелязва, че сме заедно, единни. Борим се заедно и играем заедно като отбор. Искаме да сме отбор и да бъдем по-компактни от преди", започна Пьотровски.

"Още отначало това е нашата цел - да минем групата. След тежкото поражение в Дания настроението беше съвсем различно и не знаехме дали ще се справим или не. 

В Истанбул играхме добре, днес - също. Имаме отбор с добри качества и се справяме добре", каза Пьотровски. 

"Треньорът ни дава съвети, казва ни как иска да играем. Но ние имаме добър отбор с добри качества и се представяме вече все по-добре".

Източник: БТА