0

Барселона отпадна от Купата на Краля от Атлетик Билбао, след като загуби своя четвъртфинал с 2:4 на „Сан Мамес“.  По подобен сценарии от турнира отпадна и другият гранд Реал Мадрид.

Горка Гурусета даде преднина на Билбао още в първата минута, но Барса беше напред малко след половин час – в 26-ата мин. Левандовски след като подложи крак при изчистване на защитник в пеналта, а в 32-ата Ламине Ямал направи 2:1 за гостите.

Атлетик пак донесе равенство в 49-ата минута 2:2 с гола на Ойхан Сансет. 

В продълженията първо завърналият се от Купата на Африка в Кот д'Ивоар ганайски национал Иняки Уилямс вкара в 107-ата мин., а крайното 4:2 за баските закова в 121-ата брат му Нико Уилямс.

Отборът на Шави доминираше във владението на топката, но Билбао изглеждаше много по-опасен и отправи 27 удара към вратата. 

16-годишният Ямал, който стана най-младият голмайстор в историята на Купата на краля, можеше да изведе Барса на полуфиналите в последните минути, но пропусна чист гол, след като излъга и вратаря на Билбао Юлен Агиресабала. 

Така Барселона и Реал Мадрид, които спечелиха 10 от последните 15 Купи на Краля, са аут.. "Ако не сме на нужното ниво, нормалното е да напусна", заяви след загубения шанс за спечелване на трофей треньорът на Барса Шави Ернандес. Отборът му остава на 8 точки от водача в Ла Лига Жирона и на 7 зад Реал. 

В другите изиграни 1/4-финали победи взеха Майорка с 3:2 вкъщи над Жирона и Реал Сосиедад с 2:1 навън срещу Селта Виго.
Довечера е последният четвъртфинал Атлетико Мадрид – Севиля.