0

С портният директор на Лудогорец Георги Караманджуков взе участие в пресконференцията на шампионите в началото на зимната подготовка. Той говори за трансферните слухове и заяви категорично, че разградчани винаги играят феърплей и при провал търсят вината единствено в себе си.

По думите на Караманджуков Лудогорец е дал прекрасна възможност на конкурентите да грабнат титлата през изминалия сезон, но „явно има още нещо“.

„За много години на всички. Здраве ви пожелавам. Изпращаме една много трудна година и същевременно една от най-успешните в историята на Лудогорец. През януари започнахме с много контузия. Взехме много нови футболисти в последния момент. Спечелихме една много трудна, но и много сладка титла. След кратко колебание в представянето в първенството и Европа, имахме удоволствие последните 50 дена да се наслаждаваме на Лудогорец, който всички искаме да виждаме и се харесва на феновете и нашите собственици. Искам да благодаря на всички треньорски екипи, които са работили през годината, на момчетата, на медицинския щаб и на собствениците, че винаги вярваха, дори в трудните моменти, които имахме. Ръководството беше зад нас и това ни позволи да изпратим една от най-успешните години в историята на Лудогорец. Искам специално да благодаря на господин Дерменджиев, който успя да върне самочувствието у футболистите. Наистина мисля, че единодушно можем да кажем, че Лудогорец направи фантастичен финал на 2023-а година“, започна Караманджуков.  

„За да избегнем някои въпроси, мога да ви кажа, че не знам дали има 1% успеваемост за всичките имена, които се спрягат за Лудогорец в медиите. Истината за трансферите е, че когато при нас има нещо реално, ви информираме. Не крием пред вас случващото се в клуба. Лудогорец винаги е имал най-добрите футболисти. Бих искал да кажа за последните пет-шест изходящи трансфера на Лудогорец, че само нашите футболисти успяват да играят на много високо ниво. Каули, Сантана, Тиаго виждате какво правят. Десподов също. И без тях Лудогорец обаче намери своето лице. Надявам се, че заедно с треньорския щаб ще постигнем целите на Лудогорец“, продължи той.  

„Целите в Лудогорец винаги са били най-високите. Ще е доста трудно поради сгъстения цикъл от мачове. Почивката лятото беше минимална – шест дена, специално за нашия отбор. Започнахме първи участие в евротурнирите. В Лудогорец сме едно семейство и всички сме заедно в хубаво и в проблемни моменти“.

„Нормално е след такъв финал на сезона да има интерес не само към тях (Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски). Много момчета се представиха на много високо ниво. Официално запитване от Висшата лига за Текпетей няма, има от други клубове. Нашето желание е да запазим отбора. Няма по-хубаво от това да покажеш силата на отбора си в Европа“, разкри Караманджуков.

„Изиграли сме 14 мача повече от лидера Черно море. Сами може да си направите сметка, имайки предвид прекъсванията за националните отбори. Това е почти едно първенство. Сравнение с отбора на третото място, сме изиграли 12 мача повече. Това също се отразява. Аз съм доволен, че успяхме да се задържим на всички фронтове и то доста успешно. Естествено, че има цена, която бихме приели. Лудогорец продава много скъпо, видяхте трансфера на Тиаго. Няма как да неглижираме целите, които си поставяме за сметка на някой друг милион. Не гледаме само парите. Гледаме там, където футболистите ще имат развитие. Във всички клаузи на нашите футболисти имаме и процент при бъдеща продажба. Очакваме допълнителни приходи. Винаги имаме план „Б“. Селекционният отдел непрестанно представят на треньора, спрямо изискванията му профил футболисти и той одобрява. Ходим, наблюдаваме и сме зависими от финансовите условия. Длъжни сме да спазваме финансовия феърплей. На мониторинг сме на всеки три месеца поради непрекъснатото участие на Лудогорец в груповата фаза. Ако се стигне до продажба, ще вземем футболист“.

„Има интерес към българските състезатели. За един от тях е доста напреднал. Знаете къде живеем. Не искам да сме спънка. Когато всичко се случи, ще бъдете информирани. Лудогорец не продава на всяка цена. Тази година и от финансова гледна точка е най-успешна. Особено заради излизането от групата. Донесе сериозни приходи от УЕФА. Знаете, че не само Лудогорец, но и всички български отбори получават. Тази година ще си разделят допълнителни три милиона. УЕФА си пращат данни, сведения. Излизането от групата носи точки и пари. Длъжни сме да сме готови за всякакви ситуации и да ги решаваме. Няма официален интерес за Доминик Янков от Гьозтепе“.

„Лудогорец направи достатъчно грешки срещу отбори много под нашето ниво. Конкурентите там не бъркат. Дадохме им прекрасна възможност да станах шампиони миналата година, но явно има и нещо друго. Фотофинишът може би ще зависи до това докъде ще продължи Лудогорец в Европа, докъде Лудогорец ще продължи за Купата. Както каза старши треньорът се изписа как ще я дадем на ЦСКА 1948, три дни по-късно ще ни дадат мача в Бистрица. Както се видя нито те дадоха, нито ние им дадохме. Лудогорец винаги ще играе феърплей. Лудогорец никога не е оправдавал загубите си с противника, с времето. Винаги сме търсили причината в нас и може би затова успяваме“, каза още директорът в Лудогорец.