0

М анчестър Сити плати цената за това, че не успя да се възползва максимално от доминацията си през първото полувреме, и си тръгна от Лайпциг само с 1:1 в първия осминафинал в Шампионската лига. Това е втори пореден мач след 1:1 с Нотингам Форест, в който отборът на Гуардиола повежда с 1:0, но накрая остава само с равен.

„Гражданите“, играли в черно-червено райе, контролираха напълно играта през първите 45 минути и голът в 27-ата на Марез изглеждаше напълно логичен.

Но РБ Лайпциг излезе през второто полувреме с повече амбиция и на два пъти се доближи до изравняване в началото чрез Бенджамин Хенрихс. Вратарят на гостите Едерсон отново бе нащрек, за да спаси от Андре Силва при близкия дирек, но домакините най-накрая бяха възнаградени за нарастващия си натиск с неспасяем изстрел с глава на Гвардиол след изпълнение на корнер.

Янис Блазуич не позволи на Гюндоган да възстанови преднината на гостите малко по-късно с рефлексно спасяване от близка дистанция, докато Сити бе отказана дузпа късно за игра с ръка на Хенрихс в наказателното поле.

Нямаше индикации за проверка на ситуацията с ВАР преди да бъде даден сигналът за края на мача.

Сити, който иска да сложи край на чакането си за първи трофей от Шампионската лига, ще се опита да довърши работата в реванша на 14 март на „Етихад“, където има 17 победи от 19 мача този сезон.