0

В последните месеци от годината светът отново ще бъде футбол с ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022. С богата програма, специализирани рубрики, актуални събеседници, новини, анализи и репортажи на 20 ноември в ефира и в платформите на Нова Броудкастинг Груп стартира специалното студио “Като за световно“, посветено на най-голямото събитие в света на футбола. Зрителите ще могат да гледат предаването по NOVA, DIEMA и DIEMA SPORT 3 около двубоите от програмата на първенството.

Мачовете от състезанието, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта на Gong.bg в специална онлайн платформа. 

Спортните журналисти на Нова Броудкастинг Груп ще проследят отблизо развоя на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022, като от България, така и от държавата домакин. Водещите, които ежедневно ще запознават зрителите с най-интересното от състезанието, са новите телевизионни тандеми на журналистите Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов.

Водещите на студиата "Като за световно" в каналите на Нова Броудкастинг Груп

 Водещите на студиата "Като за световно" в каналите на Нова Броудкастинг Груп
Нова Броудкастинг Груп

Екипът, който ще осъществява преки връзки от горещите точки на двубоите от мястото на събитието, включва репортерите и коментатори Валерия Видева-Желязкова, Георги Славчев, Георги Драгоев, Петър Иванов, Виктор Врачев и Илия Атанасов, както и операторите Александър Анчев и Ивайло Георгиев.

Зад студийната и коментарна програма в „Като за световно“ стоят най-опитните спортни журналисти в дирекция „Спорт“ - Борислав Борисов, Гено Даскалов, Петър Виденов и Димитър Танев. Предаването ще предложи мнения на български и чуждестранни футболисти, информация за отборите, отзиви от фенове и звезди предстоящите двубои чрез изобилие от преки включвания от Катар. 

„За нас отразяването на Световното първенство освен голямо удоволствие, ще бъде и истинска привилегия. Изпращаме в Катар сплотен и солиден екип от коментатори и репортери, а тук на терен ще разполагаме с опитни журналисти и продуценти. Студийната ни програма ще започва час преди мачовете, ще има много репортажи, интересни гости. Ще обявим и специална игра за футболните фенове с атрактивни награди“, сподели Веселин Василев, директор „Спорт“ в Нова Броудкастинг Груп, от ефира на сутрешния блок „Здравей, България“.

Първият епизод от студийната поредица ще проследи откриването на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 на 20 ноември с мача, в който домакините от Катар дебютират на световни финали срещу отбора на Еквадор. Двубоят е от 18:00 ч. и ще бъде предаван на живо в ефира на DIEMA, DIEMA SPORT 3, БНТ 1 и БНТ 3, а специалното студио „Като за световно“ стартира час преди началото на мача. 

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.