0

В ече бившият селекционер на националния отбор на Италия по футбол Роберто Манчини изплака, че го „убиват“ заради сензационната оставка, която хвърли вчера. Оказа се, че бързо е намерен негов наследник – бившия треньор на Наполи Лучано Спалети, който се оказа удобно свободен.

„Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор", увери Манчо в интервю пред вестниците "Ла Република", "Месаджеро" и "Либеро".

"Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда", защити се той.

"Опитах се да говоря няколко пъти с Гравина (б. а. - президента на Италианската футболна федерация) и да му обясня моите виждания. 

Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна", каза още Манчини.

"Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи", сигурен е италианският специалист.

"Знаех, че президентът Гравина е избрал Джанлуиджи (б. а. Буфон) и това беше правилното решението след Виали. Нямам нищо против него", каза още Манчини.

"Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е той.

Роберто Манчини призна, че преговаря за пост в Саудитска Арабия, завъртяха се суми от порядъка на 100 милиона евро и повече, ако подпише за 2 г. като селекционер на арабите. 

"Зависи какво ще стане в бъдеще и къде ще отида. Сега не искам да мисля за нищо", каза разочарованият треньор.  

Лучано Спалети е съгласувал условията на личния си договор за поста селекционер на италианския национален отбор по футбол, пише журналистът Николо Скира.

Според източника страните са се договорили за тригодишно споразумение. Треньорът ще получава около 3 милиона евро на година плюс бонуси.
Скоро назначаването на Спалети ще бъде обявено официално. Сега Италианската футболна федерация преговаря с бившия отбор на Спалети - Наполи за компенсацията,  заложена в договора на треньора с неаполитанците.