0

Е дна от новите легенди на Реал Мадрид – Каземиро, се раздели емоционално с Рклуба, но не отрече възможността един ден да се завърне на „Сантяго Бернабеу“. 
Бразилският халф спечели 12 трофея с „лос бланкос“, включително три пъти Ла Лига и пет Шампионска лига.

30-годишният Каземиро ще се присъедини към Манчестър Юнайтед срещу 70 милиона паунда. На Острова очакват да бъде представен официално преди сблъсъка между Ливърпул и „червените дяволи“. Бразилецът ще играе с фланелката с №18. С този номер се подвизава легендата на манчестърци Пол Скоулс.

На официалното си сбогуване с Реал Каземиро не успя да сдържи сълзите си. Той беше изключително емоционален в своята реч, макар че трудно успяваше да произнесе думите.

„Още когато напуснах Сао Пауло, знаех, че ще играя в първия отбор на Реал Мадрид. Тук построих живота си и изградих семейството си. Най-голямата титла, която спечелих е, че всяка сутрин тренирах с Реал Мадрид. Както знаете, не обичам да съм в светлината на прожекторите. Опитвам се да говоря със сърцето си. Няма какво толкова да кажа на моите съотборници. С Модрич и Кроос спечелихме много и играехме заедно с наслада“, каза Каземиро.

Той погледна и към бъдещето си на „Олд Трафорд“: „Развълнувам съм, че ще мога да се развивам в отбор като Манчестър Юнайтед. Сигурен съм, че един ден ще се завърна тук. Искам да се отблагодаря за любовта, която ми дадоха.

Президентът на Реал Флорентино Перес също взе думата: „Каземиро е един от най-специалните ни и важни играчи през последното десетилетие. Никога няма да забравя представянето ти срещу Борусия Дортмунд. Ти стана един от най-важните ни играчи и днес е много специален ден за Реал Мадрид“, каза Флорентино Перес.