0

В испанския футбол бе наложена първата в историята глоба и наказание за обарване на задните части на футболист от запалянко по време на мач. 

Отнесе ги млад фен на Райо Валекано, който пъхна пръст в дупето на аржентинския нападател на гостуващия Севиля Лукас Окампос.

Той се обърна рязко към трибуните, но се сдържа и продължи играта.

От дисциплинарната комисия предложиха глоба от 6000 евро и едногодишна забрана за посещение на мачове. Непълнолетният запалянко с особено чувство за хумор бе идентифициран бързо.

„Този ​​сериозен инцидент срещу честта на футболиста на гостуващия отбор причини прекъсването на мача за няколко минути. След случилото се зрителят и спътниците му проявиха шеговито и предизвикателно отношение към протестите на играча. Вследствие на тези събития Райо Валекано и ФК Севиля публикуваха официални изявления, осъждащи посегателството.

Освен това La Liga обяви подаването на жалба срещу извършителя на това нападение пред прокуратурата за непълнолетни", се казва в съобщението на дисциплинарната комисия на федерацията.

„Мисля, че изображенията по телевизията са ясни и се надявам Ла Лига да го приеме сериозно, както прави с расизма или подобни неща. Не мисля, че всички хора от Райо са такива, защото винаги се отнасят с уважение към нас, но винаги се намира и някой глупак“, коментира от своя страна Окампос.

„Сдържах се, защото имам две дъщери и се надявам утре да не им се случи и дано вземат мерките, които трябва да вземат и такъв глупак да не петни феновете, които, в интерес на истината, се държаха много добре“.