0

С тарши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез призна, че отборът на Панатинайкос е фаворит в сблъсъка между двата тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа, но изрази увереност, че "канарчетата" ще имат своите шансове в сблъсъка. Наставникът на "жълто-черните" даде брифинг преди двубоя между двата тима. В пресконференцията участва и Константинос Балоянис. 

"Знаем от началото, че спрямо коефициента, който имаме в Европа, няма как да сме фаворити и ще срещаме силни отбори. Така беше и срещу Марибор, който успяхме да елиминираме. Сега идва още по-силен опонент. Класирането за евротурнирите обаче означава, че и ти имаш какво да докажеш и имаш шансове. Имаме възможности и в двата мача. Не искам да казвам, че нямаме какво да губим. Вече сме изиграли три официални мача, а Панатинайкос нито един, така че може да се каже, че сме малко по-готови. Може би ще ни се наложи да се защитаваме в повече моменти от срещите, но и ние ще имаме своите шансове", заяви Керкез.

Гръцкият защитник на Ботев Константинос Балоянис изрази надежда, че "канарчетата" ще успеят да постигнат добър резултат.

"Това е мач, който очакваме с нетърпение. Аз знам какво означава Панатинайкос - това е голям клуб с богата история, но и ние не сме тук случайно. Очаквам добър двубой, в който да постигнем добър резултат", заяви Балоянис. 

Двубоят между Панатинайкос и Ботев е в четвъртък от 21.00 часа на Олимпийския стадион в Атина.