0

Т реньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори на пресконференция преди първия мач от квалификациите за Лига Европа срещу словенския Марибор утре. Роденият в Белград 48-годишен босненец сподели, че отборът му е аутсайдер, но е важно играчите да дадат най-доброто от себе си.

"Цяла година се готвим за Европа и предстоят два трудни мача. Когато играеш в Европа, всички опоненти са трудни. Марибор редовно участват в турнирите. Когато започне мачът, можем да очакваме, че Ботев ще играе силно “, каза Керкез и продължи стратегически да четка съперника.

„Не познавам Анте Шимунджа лично, но го познавам от работата му в Мура и Лудогорец, от резултатите, които е постигнал. Винаги за мен е приятно да играя срещу добър отбор с добър треньор. Искам да поздравя Словения за фантастичното представяне не европейското. Показаха качества. Разбира се, че ще подпомогне на играчите им да израснат и да играят на по-високо ниво. Това е добра мотивация за Марибор, който идва с най-голямата звезда на Словения Йосип Иличич”, каза още Керкез.

„Ясно е, че Ботев е аутсайдер, но е важно тимът да дава най-доброто от себе си. Най-важното е, че основната част от състава остана. Новите футболисти имат нужда да се адаптират. Всички нови са готови да помогнат. За мен е важно, че моят капитан е тук със същата енергия и същата мотивация да се изявява на терена“, прехвърли треньорът топката към седящия до него Ивелин Попов.

„Мога да си пожелая да изживеем отново радостни моменти в Европа. Настроението в отбора винаги е било добре. Разучихме Марибор. Запознати сме с техните силни и слаби страни. От името на футболистите искаме да благодарим на всички играчи, които бяха в отбора и му помогнаха да достигне до този мач. Те имат голям принос с участието си на терена", коментира капитанът на "канарчетата".