0

З вездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе и мениджърът на Тотнъм Антонио Конте ще държат в шах френския шампион поне до края на сезона в Лига 1. 

Очаква се след последния мач на парижани на 21 май срещу Метц голмайсторът да обяви своето бъдеще. Той има договор до края на месец юни и се смята, че ще се присъедини към Реал Мадрид като свободен агент. 

ПСЖ обаче иска да задържи Мбапе в състава си, като се твърди, че вече са му предложи умопомрачителен договор със заплата от близо 1 милиона евро на седмица.

Реал се опита да привлече младата звезда още миналото лято, но парижани тогава отказаха и двете им доста солидни оферти. Сега „Марка“ пише, че на „Сантяго Бернабеу“ не се притесняват от предложението на ПСЖ за подновяване на договора му, без значение колко изгодно е то.

Според ESPN обаче през уикенда в Катар са се провели „положителни“ разговори между представителите на Мбапе и президента на ПСЖ Насер ал Хелаифи. Френският клуб е подкрепян от катарската държава, която няма да иска Килиан да напусне преди тазгодишното световно първенство, на което е домакин.

В същото време Антонио Конте и Маурисио Почетино изглежда ще разменят ролите си в Тотнъм и ПСЖ. Италианецът обаче постави доста високи изисквания на ПСЖ, за да приеме поста.

Той поиска тотален контрол върху трансферите, настоя да работи с бившия спортен директор на Рома Джанлука Петричи, както и да доведе в Париж целия си щаб. Освен това по информация на RMC Sport Конте е поискал годишна заплата от 30 милиона евро, което е доста повече от сегашната му в Тотнъм от 17 милиона на година.