0

Е дин от лидерите на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих е взел решение да се ваксинира против коронавирус, разкриха медиите в Германия.
„Просто за мен беше трудно да се справя със страховете и притесненията си. Именно затова се колебаех дали да се ваксинирам. Радвам се, че карантината ми свърши, но все още не мога да тренирам да пълни обороти, тъй като заболяването е засегнало белите ми дробове“, обянси Кимих в интервю за ZDF.
Футболистът на Байерн Мюнхен игра за последно на 6 ноември, а оттогава пропусна всички мачове на баварците и две световни квалификации на Германия.

В последния мач от кръга в Бундеслигата Айнтрахт Франкфурт постигна убедителна победа с 5:2 над Леверкузен. “Аспирините” започнаха срещата със самочувствие и поведоха с два гола на Патрик Шик, който вече има 14 през сезона. До почивката обаче Тута и Линдстрьом изравниха за домакините, които са на приливи и отливи в първенството през настоящата кампания. През втората част Айнтрахт осъществи пълен обрат след попадение на Ндика в 50-та минута, а голове на Якич и Соу подпечатаха изразителния успех за футболистите на Оливер Гласнер. Така Айнтрахт се качи до девето място в подреждането с актив от 21 точки, докато Леверкузен остава трети с 27.