0

Ф утболист номер 1 на България за 2022 година Кирил Десподов смята, че Лудогорец е направил добър мач срещу Андерлехт и трябвало да продължи напред в турнира.

„Изиграхме един добър мач, мисля, че играхме много по-добре от първия двубой. До минимум сведохме грешките. Играхме приличен и красив футбол. Тежко е, като останем с човек по-малко. На дузпите вече е 50 на 50. Всеки може да пропусне дузпа.

Доминик изпълни супер дузпата, но просто трябваше малко по-силно. Вратарят на Андерлехт се справи чудесно, има малки тънкости, които той използва. Заслужавахме да победим Андерлехт. Не са ни смачкали, трябваше да излезем победители“, каза Десподов.

Крилото на Лудогоерц Спас Делев бе разочарован след отпадането: „Предвид представянето ни, трябва да съжаляваме. Мисля, че трябва да сме с високо вдигнати глави. Всеки даде максимума от себе си, но при дузпите винаги е рулетка и не знаеш какво ще стане. Може би трябваше да бъдем по-концентрирани пред гола. Имахме няколко положения.

Не знам какви грешки сме допуснали в отбрана. Ще направим анализ. Щом сме допуснали два гола, значи сме направили някакви грешки.

Ние нямаме право на някакви странични мисли оттук нататък. Трябва да се съсредоточим от днес за мач с Левски. Длъжни сме да забравим този мач с Андерлехт. Доста важен мач, тежък мач. Играхме 120 минути. Трябва да си починем и да се съсредоточим за Левски”, каза Спас Делев.