0

З аплахите на купувачите от Катар да изтеглят офертата за закупуване на Манчестър Юнайтед явно са постигнали своето. Катарският вестник Al Watan съобщава, че споразумението е постигнато и че Глейзър, настоящи собственици на клуба, са дали зелена светлина за прехвърлянето на „червените дяволи“ на шейх Джасим бин Хамад бин Джасим. В следващите няколко дни това ще стане официално.

Al Watan е катарски вестник, който принадлежи точно на семейството на шейха, видимото лице на кандидатурата на страната за закупуване на клуба.

Катар най-силно настояваше да придобие един от най-популярните, престижни и скъпи футболни клубове в Европа и в света. Юнайтед бе пуснат за продажба преди няколко месеца от Глейзър.

Катарците минават през филтрите на наддаването, контролирано от Raine Group, като последната оферта, която анализаторите описват като неопровержима, ще бъде около 6 милиарда евро. Това е единственото предложение, което би означавало пълна продажба на клуба.

Другият кандидат за клуба, собственикът на INEOS, Джим Ратклиф, предложи оферта за една част със запазване на процент от клуба за все още настоящите северноамерикански собственици.

През последните месеци продажбата на Юнайтед се превърна в истинска сапунена опера. Някои от кандидатите се отказаха от наддаването, тъй като разбраха, че босовете опитват да оскъпят операцията и дори Глейзър нямат окончателно намерение да продават, а да постигнат преоценка нагоре на стойността на Юнайтед.

Предвид забавянето на вземането на решения и в официалните отговори, всички кандидати, включително катарците, поставиха краен срок за офертите си, разбирайки, че удължаването на процеса във времето би означавало, че няма да е възможно да се отиде на трансферния пазар за новия сезон.

Сега арабското емирство, което притежава и Пари Сен-Жермен, ще овладее още по-голям и популярен футболен клуб, за да вдигне още повече престижа си в световен мащаб.

Другият манчестърски клуб - Сити, който в събота приключи сезона с исторически требъл от титли със спечелването на Шампионската лига, след титлата и ФА Къп, е притежание на кралското семейство на Абу Даби, съседи и съперници на Катар.

Катар напъна Юнайтед: Арабите пришпорват "червените дяволи" да им се отдадат до петък

“Червените дяволи“ посегнаха на Неймар