0

З ная, че съм доста добър в това, което правя, зная, че не съм лош, но той е най-добрият. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за своя съперник Пеп Гуардиола, който гостува с Ман Сити на „Анфийлд Роуд“ за зрелищен сблъсък от Висшата лига.

„Начинът, по който той повлия на футбола. И въпреки количеството трофеи, които спечели, когато го гледаш как се държи, сякаш никога нищо не е спечелил. Неговата амбиция е изключителна.

Той е превъзходен треньор. Пеп ме направи по-добър треньор“, не спря да хвали Клоп Гуардиола, с когото имаше дуели и в Бундеслигата.

„Уважаваме Сити: Гуардиола е най-добрият треньор в света, Халанд – най-добрият №9, Фоудън е най-добрият англичанин, Де Бройне ще влезе в историята редом до Стивън Джерард.

Сити е най-успешният отбор в Англия през последните години, може би и в Европа“, продължи Клоп.

Ливърпул има крехка преднина от една точка в класирането преди мача на "Енфийлд" в неделя, а Клоп може да се похвали, че в 29-те мача срещу отбори на Пеп той е побеждавал 12 пъти срещу 11 успеха на испанеца.

"Не знам как бих могъл да оценявам треньори от миналото, но в моя живот той е най-добрият. Виждам съвършенство, когато се изправя пред него и Пеп определено е това.

Току-що ми казаха, че имам положителен баланс срещу Пеп... 

Честно казано, нямам представа как се случи това. Но вие ме питате за най-добрия: той е най-добрият. Бам!", каза Клоп.

"Няма съперничество между нас. И двамата сме наистина конкуренти, и двамата искаме да печелим футболни мачове и двамата сме благословени с наистина добри играчи в нашите отбори. 

В неделя не става въпрос за това да имам възможност да го победя за последен път – така или иначе не е сигурно, във ФА Къп можем да се срещнем отново. Това е голям мач", коментира Клоп.

Той не счита, че срещата в неделя ще реши битката за титлата в Англия.

"Не знам кой играе през уикенда в другите лиги, но това вероятно е мачът на уикенда и възможността да бъда част от това е огромно. 

Решаващ мач в битката за титлата? Не знам кой го е измислил. Наистина е рано, можем да преминем през всички възможни сценарии. 

Какъвто и да е резултатът, не мисля, че някой трябва да отваря бутилките шампанско", каза Клоп.

Очаква се той да върне Мохамед Салах обратно в титулярните си 11, като нападателят на Египет се завърна като резерва срещу Спарта Прага след лечение на контузия.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отказа да отговори на коментарите на защитника на Ливърпул Трент Александър-Арнолд преди неделния сблъсък на топ отборите в таблицата, че трофеите означават повече за мърсисайдския отбор, отколкото за Сити.

„Пожелавам му бързо възстановяване и да може да се върне на терена възможно най-скоро“, каза Гуардиола два пъти, попитан за коментара на контузения играч.

Лидерът в лигата Ливърпул е с 63 точки, с една пред Сити и би се радвал да попречи на отбора на Гуардиола да защити титлата си. 

Арсенал, който приема Брентфорд в събота, е трети с 61.

В интервю за FourFourTwo, публикувано тази седмица, Александър-Арнолд каза, че „печеленето на трофеи означава повече“ за Ливърпул и техните фенове поради по-големите финансови ресурси на Сити.

Сити спечели пет от последните шест титли във Висшата лига, побеждавайки Ливърпул с една точка през две от тези години. Ливърпул спечели лигата през сезон 2019-20, първата им титла от 30 години.

Гуардиола и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който напуска клуба след края на сезона, се изправят за 30-и път в неделя, но испанецът не вярва, че ще е последният.

„Не мисля така“, каза Гуардиола. "Можем да играем във ФА Къп, а и в бъдещето... никой не знае. Той е млад, аз съм млад, така че не знам."

Гуардиола каза, че очаква с нетърпение това, което със сигурност ще бъде горещ сблъсък на стадион „Енфийлд“. 

„Винаги е било удоволствие и ще бъде същото в неделя, така че не можем да направим нищо по-добро от това да се опитаме да спечелим мача“, добави той.

Мениджърът заобиколи въпросите за възстановяването на Джак Грийлиш, Жереми Докю и Матеус Нунес, като каза, че състоянието им ще стане по-ясно, когато отборът тренира в събота.

Източник: БТА