0

М ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе категоричен, че отборът му няма да се защитава, а ще атакува от първата минута на реванша от 1/2-финалите на Шампионската лига срещу Виляреал. Мърсисайдци спечелиха и петте си гостувания през този сезон в турнира, но не смятат да лежат на стари лаври, като отпуснат педала на газта.

„Не спечелихме всичките си гостувания в турнира досега, стоейки в собствената половина и разчитайки на контраатаки. Винаги сме се опитвали да налагаме нашия стил. Трябва да го направим отново. Трябва да сме готови да страдаме и понякога да се защитаваме, но това няма да е основният ни подход“, призна Клоп.

„Унай Емери със сигурност ще се опита да промени някои неща. Ще бъде много интересно. Зрелостта е важна в такива случаи, но не е основното нещо. Признавам, че се намирам във върхова физическа форма“, допълни германецът.

Междувременно в лагера на Виляреал бяха разтърсени от сериозни кадрови проблеми. Голмайсторът на отбора през този сезон Арно Данжума не тренира и е твърде вероятно да пропусне мача. Добрата новина е свързана с капитана Раул Албиол и нападателя Жерар Морено, които са на линия.

„Жерар, Раул и Коклен тренираха, така че се надяваме всичко да е наред и да играят. Данжума изпита дискомфорт и пропусна заниманието. Ще видим как ще се чувства преди срещата“, заяви треньорът на Виляреал Унай Емери.