0

М ениджърът Юрген Клоп не остана доволен от атмосферата на стадион "Анфилд" при победата на Ливърпул срещу Уест Хем в мач от Купата на Лигата на Англия и призова тези, които са се пренаситили от декемврийски футбол, да отстъпят на други хора билетите си за кръга през уикенда.

Мърсисайдци не успяха да победят Манчестър Юнайтед миналата неделя и направиха равенство 0:0, но в сряда разгромиха Уест Хем с 5:1.

Доминик Собослай откри резултата в 28-ата минута, което бе твърде малко за пълното надмощие на „червените“ от първата секунда.

Къртис Джоунс удвои в 56-ата, а Коди Гакпо отбеляза третото попадение в 71-вата минута. Джаред Боуен върна един гол за Уест Хям в 77-ата. Резервата в тази среща Мохамед Салах направи 4:1. Къртис Джоунс оформи крайното 5:1 в 84-ата минута. 

На полуфиналитеДеветкратният шампион Ливърпул ще играе срещу Фулъм на полуфиналите на футболния турнир за Купата на Лигата на Англия, докато втородивизионният Мидълзбро ще срещне Челси в другия полуфинал.

Тези срещи са на разменено гостуване - първите са насрочени за 8 януари, а реваншите - за 22 януари. Финалът е на 25 февруари на "Уембли".


"Не помня от колко време не съм го казвал, но през първото полувреме атмосферата зад гърба ми не бе такава, с каквато сме свикнали“, отбеляза Клопо.

„Особено при начина, по който момчетата играха. Доминирахме тотално Уест Хем и създадохме много положения. Ако аз бях на трибуните, щях да бъда изправен на нокти през цялото време", заяви Клоп, цитиран от агенция Ройтерс.

Ливърпул откри частично новата трибуна "Анфилд Роуд" в мача с Уест Хем, с което капацитетът на стадиона нарасна до 57 хиляди. 

На "червените" им предстои дерби с Арсенал за първото място във Висшата лига и Клоп каза, че изходът на този двубой зависи до известна степен и от привържениците.

"Нужен ни е стадион, изправен на крака от първата секунда. Нуждаем се от феновете ни още от старта. Ако футболът през декември ви е дошъл в повече и ако не се чувствате във форма, дайте си билета на някой друг", каза още Клоп.

Източник: БТА