0

Х алфът на ЦСКА Амос Юга почти сигурно ще си тръгне след края на сезона, разкриха пред в. "Мач Телеграф" запознати с трансферните планове на "червените". 

Към играча, който в отбора наричат Шефа, има интерес от страна на тим от Саудитска Арабия. Отделно ръководството на "червените" планира да се раздели с него по време на лятната пауза. 31-годишният футболист, който има 17 мача за националния отбор на Централноафриканска република, има договор с ЦСКА до 2026 година, което не е особено по вкуса на новото ръководство. Именно заради това интересът от Саудитска Арабия към Юга е отлична новина за "червените", а според запознати те са готови да го пуснат за символична трансферна сума. 

Преди днешното домакинство на Крумовград Амос Юга е записал цели 144 мача за ЦСКА. Африканецът не е от любимците на Сектор Г, дори напротив. "Червените" фенове от доста време имат желание халфът да напусне клуба, а това най-вероятно ще се случи след края на сезона.

Припомняме, че престои солидна чистка в ЦСКА, която ще засегне близо 10 футболисти, след които ще бъде и капитанът на тима Юрген Матай.