0

С поред "Дейли мейл" Ливърпул преговаря за ново спонсорско споразумение с банката Standard Chartered на безпрецедентно висока стойност от 95 милиона евро годишно.

Успехите на „червените“ под ръководството на Юрген Клоп през последните години вдигнаха до небесата цената на клуба. Шампиони на Висшата лига (2019-20) и на Шампионската лига (2018-19), сегашният сезон може да увенчае „червените“ с невиждани в историята успехи – 4 титли (Купата на лигата, ФА Къп, Шампионската лига и Висшата лига). 

Което увеличава цената и престижа на червената фланелка, което клубът се стреми да осребри възможно най-добре в новите споразумения.

В момента на гърдите си играчите носят името „Standard Chartered“, британска компания за финансови услуги, чийто договор е до края на сезон 2022-23 и възлиза на 40 милиона паунда годишно (около 47 млн. евро).

Изглежда и банката, и Ливърпул са доволни от търговските си отношения и според информация на английския вестник са започнали преговори за удължаване на сътрудничеството им в бъдеще.

Клубът обаче, наясно с успеха, който постига, увеличи исканията си, за което британската банка ще трябва да удвои офертата си от 40 милиона паунда, за да остане свързана с отбора. 

Според Daily Mail Ливърпул иска 80 милиона паунда на сезон (около 95 млн. евро), което би направило червената фланелка най-скъпата в света на футбола.