0

О тборът на ЦСКА-София ще направи всичко възможно да спечели баража срещу ЦСКА 1948, за да се реваншира пред феновете си за проваления сезон. Това заяви старши треньорът Стамен Белчев на брифинг преди двубоя за място в Лига на конференциите, който ще се играе утре от 20 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Армейците" завършиха на трето място в класирането, което ги прати на бараж срещу седмия ЦСКА 1948. Отборът на Белчев няма победа в последните пет мача във всички турнири.

"Третото място е провал за ЦСКА. Длъжници сме на феновете. Надяваме да ни подкрепят утре, както винаги са го правили.

Ще направим всичко възможно с една победа утре да се отблагодарим на феновете за доверието. Ще направим така, че противникът да се съобразява изцяло с нас и да сме отборът, който контролира играта през целия мач. Нищо не се е променило от последния път спрямо моето бъдеще, имайте малко търпение", коментира Стамен Белчев.

Треньорът е убеден, че играчите му ще подходят с максимална мотивация и концентрация, въпреки че някои от тях са с изтичащи договори и ще напуснат клуба след този мач.

"На момчетата се плаща за да са  полезни до последния ден, в който са в клуба. Не се съмнявам в техния професионализъм", каза Белчев.

Той вярва, че ЦСКА ще спечели в редовното време, но добави, че отборът е готов и за вариант продължения и дузпи.  

"Готови сме и за продължения, и за дузпи, но се надяваме да свършим работата си в редовното време. Трябва да има баланс между желание и емоции. Мач като мач, трябва да покажем най-доброто", каза още треньорът.

Той загатна, че сам ще си тръгне от отбора, ако не успее да спечели баража.

"Аз съм отговорен човек. Ако не се справим, ще си поема отговорността", добави Белчев.

Резервният вратар на ЦСКА-София Димитър Евтимов призова съотборниците си да мислят единствено за предстоящия бараж срещу ЦСКА 1948, а не за предстоящата си лятна ваканция.

Двубоят за място в Лига на конференциите е утре от 20 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Ти си професионален футболист и играеш за ЦСКА. Почивки, такива глупости, въобще не трябва да ти минават през главата. Ако някой мисли за ваканция в  такъв момент, е много жалко. На теб ти плащат за да си професионален футболист в ЦСКА. Всичко останало е на заден план", каза Евтимов на пресконференцията преди мача.

Евтимов ще бъде титулярен вратар в мача заради наказанието на Густаво Бусато след червения картон от мача срещу Черно море.

“Сами влязохме в тази ситуация и сами трябва да излезем. Трябва да покажем това лице, което ЦСКА трябва да показвам във всеки мач.

Сигурен съм, че утре ще излезем победители. Момчетата са настроени позитивно и трябва да свършим работата", коментира Димитър Евтимов.

"Винаги съм готов за дузпи, но мисля, че ще си свършим работата в редовното време и няма да се стига до дузпи.

Този мач е една идея по-труден психологически, но ако покажем нашето лице, няма да имаме никакъв проблем утре", каза Евтимов, цитиран от БТА.