0

К олумбийският Индепендиенте Санта Фе отново души около колумбийското крило на ЦСКА Данило Асприля, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Както е известно, този клуб искаше 34-годишния футболист и през лятото, но той предпочете да остане в Европа и подписа с „червените“. Поне за момента обаче колумбиецът не оправдвата големите очаквания, които има към него и е записал 14 мача, в които вкара само 3 гола и даде една асистенция. Точно това е причината Индепендиенте Санта Фе, завършил на 13-о място през миналия сезон в Апертура, да поискат отново Асприля.

Към този момент обаче футболистът, който си почива в родния град Чигородо, отказва да напусне ЦСКА, още повече, че има договор до лятото на 2025 г.

Наскоро крилото даде интервю в Израел, в което направи следното признание: „Чувствам се добре тук. Да, не започвам много мачове, имах и контузия в началото на сезона, но сега започвам да играя повече и съм щастлив.

Разполагаме с много добри играчи, клубът работи по професионален начин и това е важното. Целта ми е да вдигна титлата. Печелил съм много трофеи, но никога не съм ставал шампион. Затова и избрах да дойда тук, в ЦСКА, в България, защото имаме шанс да се борим за тази цел“.