0

А рсенал, на който Манчестър Сити отмъкна шампионската титла под носа накрая, е амбициран да се подсили за нов щурм към върха на Премиершип следващия сезон. Двама са халфовете, които „артилеристите“ са си заплюли от лондонски комшии – Кай Хаверц от Челси и Деклан Райс от Уест Хем. Но ако искат да ги имат, вицешампионите на Англия ще трябва да се бръкнат дълбоко - за около 200 млн. евро общо.

Германският полузащитник Кай Хаверц е много близо до трансфер в отбора, воден от Артета, според  германски и английски медии.

Телевизия Sky обяви, че Хаверц и Арсенал са почти договорили лични условия, и че ръководството на „артилеристите“ е готово да отправи втора оферта към съперниците си от Висшата лига, след като първата беше отхвърлена.

Челси иска около 87 милиона евро за 24-годишния Хаверц, който вкара победния гол във финала на Шампионската лига през 2021 г. срещу Манчестър Сити (1:0) и има договор до лятото на 2025 г.

24-годишният халф със силен ляв крак бе купен за цели 80 млн. евро от Байер Леверкузен през юли 2020 г. В момента пазарната му цена е 60 млн. евро, според „Трансфермаркт“.

Арсенал също набеляза английския национал Деклан Райс от Уест Хем, който обяви, че напуска „чуковете“.

24-годишният здравеняк, който има и ирландско гражданство, дойде в Уест Хем от юношите на Челси. Неговата пазарна цена е 80 милиона евро, но "чуковете" искат за него минимум 100 млн. евро. От него се интересуват и други големи британски и европейски клубове. Договорът на Райс с Уест Хем е до лятото на 2024 г.