0

В Левски отново няма да бързат с продажбата на Хосе Кордоба, пише днес в. "Мач Телеграф". Причината е второто участие на Панама в най-стария турнир на планетата – Копа Америка.

Тази година той отново ще се проведе с участието на тимове от КОНКАКАФ, а Хосе Кордоба и компания си заслужиха участие там с класирането в Топ 4 на Лигата на нациите в Северна Америка. Снощи те трябваше да се изправят срещу Ямайка в битка за трето-четвърто място. Но и така се радват на невиждан за страната успех.

В момента Хосе е оценяван на 3,5 млн. евро, но сумата може да скочи след сблъсъците му с Дарвин Нунес и Кристиян Пулишич. Панама е в Група С, чийто водач е САЩ, а там са още Уругвай и Боливия. Двубоите ще се играят в Щатите от 23 юни до 1 юли. Разбира се, при успех Панама ще има ангажименти почти до средата на юни в турнира. 

През зимата оферти за Хосе така и не се появиха, но сега нещата ще са коренно различни, стига всичко при него да е наред. А на „Герена“ се застраховаха с привличането на защитник с ляв крак – Хоакин Фернандес.

Клубът ще вземе и пари от участието му

Левски се стяга и за допълнителен бонус, каквито се полагат на клубните отбори за липсата на основните им играчи заради участието на националния им отбор на голямо първенство. По време на световното в Катар бе ударен връх. Ставката бе 10 000 долара на ден! Сумите се оформят като се вземе датата, на която стартира подготовката и тази на отпадането.