0

Б отев Пловдив отпадна във втория кръг на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа след тежка загуба с 0:4 от гръцкия гранд Панатинайкос. 

На стадион „Христо Ботев“ в града под Тепетата Александър Йеремейев откри още в шестата минута, а автогол на Антъни Уджа удвои преднината на гостите в 34-ата минута. Филип Джуричич направи резултата класически във втората минута от добавеното време на първата част, преди Йеремейев да отбележи втория си гол в мача в 50-ата минута. По този начин бе оформен и крайният резултат от двата двубоя – 6:1 в полза на гръцкия гранд.

Ботев Пд не успя срещу ПАО и в реванша
Ботев Пловдив Панатинайкос Ботев Пловдив Панатинайкос Ботев Пловдив Панатинайкос
15

Звездата на „канарчетата“ Уджа пък изпраща може би най-кошмарната си вечер, като освен автогола, получи и контузия и бе заменен принудително. Той контузи коляното си при приземяването си след борба за висока топка в наказателното поле четири минути преди почивката.

Класата на „детелините“ определено си каза думата и те направиха доста по-добър двубой, отколкото преди седмица в Атина, докато „канарчетата“ не успяха да представят продукцията от първия мач. ПАО имаше още няколко добри положения за попадение, но и вратарят Ханс Кристиан Бернат се намеси решително, а двата отбора удариха и по една греда през първата част.

По този начин възпитаниците на Диего Алонсо продължават към третия предварителен кръг на Лига Европа, където ще се изправят срещу нидерландския гранд Аякс. Участието за Ботев Пд в Европа ще продължи, но в третия по сила турнира Лига на конференциите, където ще има мачове с босненския Жрински Мостар.