0

Т реньорът на Левски Николай Костов говори на пресконференцията на „сините“ на „Дойче Банк Парк“ преди реванша от Лига на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт.

Костов говори за приготовленията на „сините“ за тази среща и шеговито призна, че смята да изненада съперника с жълтата екипировка, с която тимът ще играе в четвъртък вечерта в Германия.

Костов призна, че „просто един добър мач“ не е опция, а Левски ще търси елиминиране на Айнтрахт.

Първият двубой предизвика огромна радост в левскарската общност след 1:1 в София, но вечерта бе почернена от трагедия. Четирима привърженици загубиха животите си в тежка катастрофа, прибирайки се към домовете си. Костов поднесе съболезнования от целия отбор към близките и роднините на жертвите от фаталния инцидент.

Тренировката на Левски преди реванша с Айнтрахт
Левски Левски Левски
16

"Първият мач ни дава основание да вярваме повече в нашите възможности. Играчите осъзнаха това и се надявам утре да положим максимални усилия не просто да изиграем добър мач, а да елиминираме Айнтрахт Франкфурт. Емоциите от първата среща бяха много приятни, тъй като играхме нелош футбол. Това ни дава по-висок дух и се усеща спокойствие. Мисля, че няма да бъдем толкова напрегнати, колко бяхме в първия мач.“

"Концентрирани сме и искаме да се представим максимално добре. Анализирахме първия мач и имахме достатъчно време да се подготвим. Въпросът е как да се справим с фланговата игра на противника, тъй като имахме сериозни неприятности в София и най-вече по лявото им крило. Взели сме мерки".

"Не е тайна за никого, че и нашата игра е базирана на фланговите атаки и тяхното количество. Както те са взели мерки, така и ние сме го направили. Големият въпрос е как да опазим великия Марио Гьотце. Той е навсякъде, винаги е свободен и от него излиза творчеството в отбора на Айнтрахт.“

"Всичко влиза в плановете ни. Това са елиминации, така че сме готови и за 120 минути, и за дузпи".

Защитникът Кристиан Димитров също заяви, че Левски ще се бори до последната минута за победата, както бе и в първия мач.

"Всички 90 минути са важни. Видяхте в предния мач, че не се отказваме до последно. Това показва, че сме много силен колектив, борим се всяка една минута и за всяка педя терен. Надявам се да го покажем и утре", заяви Димитров.

Реваншът между Левски и Айнтрахт започва утре, четвъртък, от 21.30 българско време.