0

Д оскоро той стоеше неизменно в сянка, но в последните дни един мъж привлече вниманието на футболните фенове – в САЩ и по света, пише „Ас“.

Той се казва Ясин Чеуко, бивш боец от американската армия с мисии в Ирак и Афганистан, който след войната се посвещава на ММА и бойните спортове, като бокс и таекуондо.

Чеуко излезе наяве и стана медийна фигура, като се появи в множество вирусни видеоклипове от стадиони в Съединените щати, но винаги залепен до новата голяма звезда на MLS Лео Меси. 

Той има и привилегията да влиза напълно свободно на терена, за да придружи Бълхата до тунела на съблекалнята.

Оказа се, че Ясин Чеуко е личният бодигард, когото Интер Маями избра да пази Лео от досадници извън терена. А за него ходатайствал не кой да е, а един от съсобствениците на Интер Маями Дейвид Бекъм.

Ясин е американец от мюсюлмански произход, командирован през 2001 г. на мисии в Ирак и Афганистан. Както беше потвърдено от източници, близки до Интер Маями, той е безупречен от първия ден, в който беше назначен за лична охрана на Меси.

Всъщност всеки път, когато Меси вкара гол или празнува със съотборниците си, Чеуко може да бъде видян да тича към зоната, където се намира аржентинецът, за да е готов да предотврати нежелана близост от някой превъзбуден почитател на 7-кратния носител на Златната топка.