0

Ф еликс Магат, 70-годишният бивш германски национал и треньор на нашите Лечков (в Хамбургер ШФ) и Балъков (в Щутгарт) се самопредложи за селекционер на Бундестима.

Магат си направи устата за поста, за който в Германия най-често спрягат по-младите от него Юрген Клоп, Юлиан Нагелсман и австриеца Оливер Гласнер. Заплатата начело на Бундестима си я бива – изгоненият Ханзи Флик бе един от най-скъпоплатените селекционери с 6 млн. евро на година.

"Сега Германия се нуждае от треньор, който може да възстанови увереността и сигурността в състава“, очерта профила на бъдещия треньор той.

„В момента футболистите чувстват несигурност. Имам способността да върна духа в играчите и те отново да се представят на много по-високо ниво", коментира Магат във вторник, цитиран от Скай Спортс.

Флик работи с германския национален отбор от 2021 година, като записа 25 мача, в които тимът спечели 12, завърши наравно 7 пъти и допусна 6 поражения. 

Феликс Магат, който с Хамбургер ШФ е носител на Купата на европейските шампиони (сега Шампионска лига) е бивш треньор на Щутгарт, Байерн Мюнхен, Херта Берлин, Фулъм, Айнтрахт Франкфурт, Вердер Бремен, Хамбургер ШФ, Нюрнберг и Волфсбург.