0

С тарши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви пред журналистите, че и след загубата 0:2 от „сините“ миналата седмица ПАОК е фаворит за класиране в Лигата на конференциите. Реваншът е утре в Солун на ст. „Тумба“, започва от 20:30 ч. Българско време.

"Ясно за нас е, че ПАОК е фаворит в едно такова противоборство”, каза Стоилов. „Ясно е, че направихме добър първи мач в София. Показахме нужните качества като футбол и като игра. Мисля, че заслужено спечелихме. 

Имаме аванс от 2:0, но знаем какво ни предстои. Видяхме още в първия мач качествата, силата на футболистите на ПАОК. С отличен треньор. Отбор, който ми направи отлично впечатление", заяви Стоилов.

"Продължавам да стоя зад думите си (че ще бъде футболно чудо, ако Левски отстрани ПАОК). Важно е да издържим физически и психически. 

Мачът ще бъде игра на грешка. Надявам се ние да не правим индивидуални грешки, които да дадат възможности на съперника, а ако противникът ги прави, ние да се възползваме, както беше в първия мач.

Трудните изпити, когато ги вземеш, те правят по-добър. Така че, ако се справим с това нещо, може да го окачествим като футболно чудо в този момент за нас", каза още той.
Треньорът на Левски потвърди, че Ивелин Попов и Илиян Стоянов няма да играят утре, защото не са възстановени от травми. В състава се завръщат Цунами и Андриан Краев.

С Мъри пред медиите се яви и капитанът Михайлов, който увери, че в отбора всички са спокойни.

"Обстановката е спокойна. Подготвили сме се добре за мача. Знаем какво да очакваме утре - една хубава европейска вечер. Ще се стремим към позитивен резултат и целта вече след добрия резултат от първия мач е да продължим напред", далеч по-уверен от шефа си е Михайлов.

"Винаги съм казвал, че който не е може да играе под напрежение, не е за Левски. Левски винаги се бори за титли, купи, в Европа.  Мисля, че отборът е готов. Утре нашите фенове ще ни липсват, но те ще ни подкрепят от България. Моля се да направим добър резултат, да продължим напред и да зарадваме нашите привърженици", каза още той.