0

У елингтън Финикс и Божидар Краев постигнаха първа победа от началото на сезона в австралийската А Лига. Новозеландският тим смаза Макартър с 4:1 в петия кръг. Българинът игра много силно и дори вкара четвъртото попадение за Уелингтън. Това е негово второ попадение от началото на кампанията.

Краев започна като титуляр и бе на терена почти до края на мача, но бе заменен в третата минута от добавеното време. Домакините реализираха първото попадение малко преди почивката Тогава Бенджамин Олд скочи най-високо в наказателното поле и с глава даде аванс на своя тим. Четвърт час след подновяването на играта Даниел Арзани демонстрира невероятен поглед върху играта и изведе Лачлан Роуз на добра позиция, а той хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:1. Много бързо след това Уелингтън успя да си върне аванса. В 65-ата минута Клейтън Люис изпълни майсторски пряк свободен удар и с помощта на напречната греда реализира. Само две минути по-късно преднината на Финикс набъбна до две попадения. Сам Сътън добре намери Бен Уейн, който с удар в долния ляв ъгъл реализира за 3:1.

В 75-ата минута дойде и моментът на Божидар Краев. След бърза контраатака Дейвид Бол се понесе по дясното крило, влезе към наказателното поле и пусна към Краев, който бе останал на празна врата и не се затрудни да вкара за крайното 4:1.

По този начин Уелингтън се изкачва до шестата позиция във временното класиране с актив от шест точки. Макартър е на десета позиция с една по-малко.