0

В ероятно никой не е очаквал, че този ден ще дойде. Германската федерация шокира целия футболен свят с решението си да смени „Адидас“ с „Найк“ като доставчик на екипировката на националните отбори. Краят на ерата ще настъпи през 2027 година, а според новия договор американският концерн ща дава по 100 милиона евро на година до 2034-а.
Партньорството между Германия и „Адидас“ започна първоначално през 1954 година, като има прекъсване в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, когато официалните екипи бяха произвеждани от „Умбро“. В историята обаче Маншафта винаги ще бъде  отъждествяван е легендарните фланелки с трите ленти, с които бяха спечелени 4 световни и 3 европейски титли. Ето кои са най-култовите екипи на Германия е ерата с „Адидас“.

Мондиал'74
Германия печели втората си световна титла   през 1974 година и тя е първа за „Адидас“. Според днешните стандарти екипите са твърде рудиментарни, но са истинска класика за феновете на Маншафта. Специалисти в бранша често определят цвета на тези фланелки като „девствено бяло“, но когато са носени от Франц Бекенбауер и Герд Мюлер това няма никакво значение.


Тук има един детайл, който вероятно ще шокира мнозина. Технически погледнато, фланелките са произведени от „Ерима“, но тази компания де факто тогава е била дъщерно дружество на „Адидас“.

Вторият екип в 
периода 1988-1990 г.

През годините Маншафта „пърха“ между ограничена гама от цветове за вторите си екипи. Най-разпознаваеми вероятно са тези от края на 80-те години, които са в бутилково-зелено, както специалистите често описват този цвят. Този екип бе изключително приятен за окото, като бе представен за Евро'88. Емблематичният мач, в който той е използван е полуфиналът на Мондиал'90 срещу Англия.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX