0

П редвид несигурността относно възстановяването му от контузията на коляното, Милан обмисля да не поднови договора на Златан Ибрахимович и да му предложи роля като посланик на клуба, разкрива „Газета дело Спорт“.

„Оттегляне? Все още не е дошъл този момент“ или „Аз съм като Бенджамин Бътън, роден съм стар, но винаги съм бил млад, никога стар“. Това са част от изявленията, направени наскоро от шведския нападател на Милан, които подсказаха, че въпреки своите 41 години той все още няма да окачи обувките си. Последната му травма на коляното (скъсана кръстна връзка) обаче се оказва проверка на реалността: времето минава и за Ибра.

„През последните 6 месеца играх без кръстна връзка в лявото си коляно. То беше подуто в този период. Успях да тренирам с отбора само 10 пъти през последните 6 месеца. Поставиха ми повече от 20 инжекции“, каза бившият играч на ЛА Галакси, Барселона, ПСЖ, Аякс, Интер и Ювентус.

Тъй като завръщането му е планирано за този януари, нито той, нито медицинските служби смеят да определят дата, на която Златан ще стъпи отново на терена. Той повече от половин година (276 дни) редовно е в отпуск по болест на медицинските служби на италианския отбор.

„Когато гледах документален филм за Марадона, бях решил да отида в Наполи, за да спечеля Скудетото. Бях уморен от САЩ, дори мислех да се откажа, но Райола ми каза: „Ти си луд, трябва да се върнеш в Италия“. Всичко беше направено с Наполи, но след това Де Лаурентис изхвърли Анчелоти и всичко се промени. Затова попитах Мино кой е най-лошият отбор, към който мога да премина? Той отговори „Милан загуби с 0:5 вчера“ и аз му казах „Реших, да отида в Милан“, каза Ибра.

Роденият в Малмьо футболист, който без предна кръстна връзка беше X факторът (осем гола и три асистенции) за Милан, вкара последния си гол на 9 януари срещу Венеция. Оттогава той не играе, след като вече е пропуснал 32 мача и с много несигурност дали ще го направи в крайна сметка.

Въпреки че той е на пиедестал на „Сан Сиро“, „росонерите“ обмислят да не подновят договора му, който изтича следващия юли. Следователно Ибра обмисля оттеглянето си. Но клубът, като жест, би му предложил ролята на посланик.