0

Н осителят на Златната топка Карим Бензема направи прочувствено изказване след получаване на наградата.

„Наистина съм горд. Работих много. Никога не съм се отказвал от тази мечта и преследването ѝ. Имах мотивацията и имах модела на подражание – Зидан, както и моята жена. Искам да благодаря на Роналдо. Винаги съм мислил, че всичко е възможно. Имахме и трудни моменти с френския национален отбор. Продължих да работя здраво и винаги съм се наслаждавал да играя футбол. Горд съм от моето пътешествие във футболно отношение.

Беше трудно за всички, включително за моето семейство. Сега съм тук и трябва да благодарим на моите съотборници и да продължа да работя здраво. Благодаря на съотборниците в Реал Мадрид, и националния отбор, както и на треньорите. Благодаря на клубния президент и на моята фамилия. Благодаря на всички за доверието и на Жан-Мишел Ола. Благодаря на всички, които са били част от моя път, включително президента на Олимпик Лион“, заяви емоционалният нападател при получаването на най-ценния индивидуален трофей във футбола.

„Без треньорите щеше да е непосилно да съм тук. Наслаждавал съм се на всеки един момент на терена. Играл съм с толкова големи съотборници и благодаря и на тях. Искам да благодаря на моята майка“, допълни Бензема, който благодари на всички свои близки на и извън терена.

Той се обърна към легендарния Роналдо Феномена, който също бе в залата, изразявайки своята признателност към него: „За мен няма друг нападател като Роналдо. Много се радвам ,че е тук. Това, което е направил на терена, е история, уникално е и не може да се постигне отново. Това е нападателят, който бих искал да имам в моя отбор. Той е като Зизу. Това е история, пример е за всички нападатели, не само за мен“.