0

Р еал Мадрид доказа, че е Краля на Европа! „Белия балет“ победи Борусия Дортмунд с 2:0 във финала на Шампионската лига, игран пред препълнените трибуни на „Уембли“. 

Дани Карвахал в 74-ата и Винисиус Жуниор в 83-ата минути отбелязаха головете за рекордната 15-а купа в историята на клуба. 

Попадение на Фюлкруг за Дортмунд в края на двубоя бе отменено заради засада.

Вестфалци изиграха много силно първо полувреме, в което имаха превъзходство, но направиха огромни пропуски. Най-големият от които бе на Карим Адейеми, който излезе сам срещу Тибо Куртоа, преодоля го, но си поведе лошо топката и не успя да вкара.

След почивката опитът на Реал във финали си пролича. Карло Анчелоти внесе нужните корекции и постепенно неговите футболисти взеха нещата в свои ръце. След гола на Карвахал, който се възползва от прекрасно центриране на Тони Кроос, Дортмунд рухна. Само добрите изяви на Грегор Кобел попречиха на Реал да стигне до още по-резултатна победа.

Двубоят бе знаменит за Тони Кроос и Марко Ройс, които изиграха последните си мачове с екипите съответно на Реал и на Борусия. Кроос, който асистира за първия гол на своя тим, бе изпратен с овации при смяната си, а Ройс влезе като резерва.