0

Е дин от емблематичните футболисти на ЦСКА - Красимир Чомаков, сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящия реванш в Ирландия между ЦСКА и Сейнт Патрикс.  Той заяви, че Асен Дончев трябва бързо да вдигне глава след грешката, която допусна при попадението на „светците“ в София.

„Очаквам ЦСКА да продължи напред в турнира. Друг е въпросът как ще го постигнат, но това знае единствено и само треньорът Саша Илич. Надявам се на едно далеч по-добро представяне отколкото в първата среща, както и по-висока ефективност, защо липсваха положения пред противниковата врата. Дано Илич да предприеме верните действия и план и момчетата да се справят“, каза Чомаков и добави: „Ще трябват спокойствие, хладнокръвие и разумна игра. Това са 90 минути, въпреки че изоставаме с един гол. Не трябва да се прибързва, моментите за попадение ще дойдат и трябва футболистите да ги използват. Не бива да са припряни в действията, това е моето мнение. Наставникът трябва да избере правилната тактика и с нея ЦСКА да продължи напред“.

Според Чомаков, противникът няма да брани глухо аванса си.

„Нужно е нашите играчи да са внимателни. Манталитетът на ирландците е такъв, че те не се предават лесно. Не трябва да има дори нотка на подценяване, а напротив. Пълна концентрация, защото всеки видя и разбра, че силите са изравнени. Не вярвам Сейнт Патрикс да се приберат в защита и да разчитат само на този гол. Ако са по-близо до собствената си врата, това е добре дошло за ЦСКА, но не вярвам, че ще подходят по подобен начин. Рецептата за успех в Ирландия е пълна мобилизация и концентрация от първата секунда. Търпеливо да се изчакат моментите за гол и да се използват. Предполагам, че ЦСКА ще успее да създаде добри голови шансове и трябва да са максимално уверени и концентрирани пред гола. Това ще реши двубоя“, продължи Чомаков.

„Грешката на Асен Дончев е необходимо да остане зад гърба му. Всеки бърка и трябва да вдигне високо главата по най-бързия начин. Вярвам, че момчетата в отбора, а и клубът ще го подкрепят. И най-добрите грешат, така че трябва да продължи смело напред. Аз също съм зад него. Можеше по друг начин да отиграе топката, но такова решение е взел и не може да се върне назад. Не трябва да бъде обвиняван. Нека продължи напред и да си вземе поука от грешката, за да не я повтаря“, завърши 45-годишният Чомаков, който след периода си като помощник треньор в ЦСКА от юли 2020 до март 2021 се завърна и живее в Италия.