0

П ортугалската мегазвезда Кристиано Роналдо реагира гневно на твърдение на главния редактор на "Франс Футбол" като нарече "лъжи" изказванията, че се интересува единствено от съперничеството с Лионел Меси.
Паскал Фере заяви в петък пред вестник „Ню Йорк Таймс“, че единствената останала амбиция на Кристиано Роналдо е да бъде пред Лео Меси в битката за повече награди на най-добър в света преди края на кариерата си.
Той използва профила си в Инстаграм, за да отвърне на Фере. 

"Паскал Фере излъга, използва името ми, за да рекламира себе си и да популяризира изданието, за което работи", написа Кристиано Роналдо.


"Неприемливо е човекът, отговорен за присъждането на такава престижна награда, да лъже по този начин, в абсолютно неуважение към някой, който винаги е уважавал и "Франс Футбол", и "Златната топка".
Наградата първоначално, стартирала през 1956-а година, е само за европейски играчи преди да бъде ребрандирана като такава за най-добрите играещи в Европа футболисти и с първи подобен притежател либериецът Джордж Уеа, който по онова време играеше за Милан. След това стана още една промяна, като вече се присъжда на най-добрия играч в света за сезона.

Паралелно с това награда за най-добър играч в света връчва и ФИФА, а двете бяха обединени от 2010-а до 2016-а година. След това Световната централа реши да връчва отделно своя приз. Тази година това ще се случи на 17-и януари. В отличие от "Франс Футбол", където гласуват журналисти, в анкетата на ФИФА взимат участие националните треньори на страните и капитаните.
"Винаги печеля за себе си и за клубовете, които представлявам, печеля за себе си и за тези, които ме обичат. Не печеля срещу някого", добави нападателят на Португалия.
"Най-голямата амбиция в кариерата ми е да оставя името си изписано със златни букви в историята на световния футбол. Най-голямата амбиция в кариерата ми е да спечеля местни и международни титли за клубовете, които представлявам, и за националния отбор в моята страна. Най-голямата амбиция в кариерата ми е да бъда добър пример за всички, които са или искат да бъдат професионални футболисти. Така че неща някои хора да помислят добре, преди да се изказват".
"Ще завърша с това, че фокусът ми вече е върху следващия мач на Манчестър Юнайтед и върху всичко, което, заедно с моите съотборници и нашите фенове, все още можем да постигнем през този сезон, пише още Роналдо.
В защитата на Роналдо се включи и сестра му Катя Авейро, която публикува същия пост на своя профил в Инстаграм. Тя добавя, че хората продължават да използват името на брат й и да злоупотребяват, но това по никакъв начин не може да омаловажи труда и постиженията му.