0

5-кратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо стана част от агитката в изиграния при затворени врати контролен мач на Манчестър Юнайтед срещу Рексъм, в който се разписа за пръв път датският халф Кристиан Ериксен, съобщи „Дейли Мейл“. Рони подкрепяше своите отстрани, но не взе участие. За разлика от него в игра влезе и новият централен защитник на „червените дяволи“ Лисандро Мартинес, прясно-прясно привлечен от Аякс по изрично настояване на новия мениджър Тен Хаг, който също дойде от амстердамския клуб.

Мартинес излезе 57,37 милиона евро на Юнайтед, плюс още 10 милиона евро предвидени като бонуси. 24-годишният аржентинец, за когото се облизваха и от Арсенал, подписа 5-годишен договор и бе официално представен на „Олд Трафорд“.

Преди Мартинес договори с Манчестър Юнайтед подписаха левият защитник Тайрел Маласия от Фейенорд и дошлият със свободен трансфер от Брентфорд датски плеймейкър Кристиан Ериксен, разписал се още в първия си мач с Рексъм.

Що се отнася до Кристиано Роналдо, вчера той за пръв път се появи в отбора след отсъствието си по „семейни причини“ в Португалия. Твърди се, че мениджърът му Жорже Мендеш, пристигнал с него вчера на базата в Карингтън, го е посъветвал да подпише предложения му нов договор за 1 сезон, срещу което клубът да му позволи да играе под наем през 2022/23 в отбор от Шампионската лига.

Спряган също и за Атлетико Мадрид, от испанския клуб феновете предварително обявиха, че са категорично против евентуално привличане на Кристиано Роналдо. Според ултрасите португалската мегазвезда няма нищо общо с ценностите на Атлетико.

Нападателят на Манчестър Юнайтед се завърна към тренировки във вторник, след като пропусна предсезонното турне в Азия и Австралия и според информациите настоява да напусне поради желанието си да играе в Шампионската лига.

Атлетико е считан за един от претендентите за играча, но президентът на клуба Енрике Сересо отхвърли подобен вариант. 

„Относно слуховете за трансфер на Кристиано Роналдо, ние изразяваме категоричното си несъгласие той дори и хипотетично да се присъедини към нашия клуб“, се казва в изявлението на Международната организация на фенклубовете на Атлетико Мадрид.

„Гореспоменатият играч представлява антитезата на ценностите, които съставляват отличителните белези на нашия Атлетико като усилията, щедростта, скромността и смирението.

„Дори в много малко вероятния хипотетичен случай, че играч като Кристиано Роналдо може да ни гарантира трофей, ние няма да приемем неговото идване в нашия клуб.