0

Л ука Модрич и Тони Кроос изпратиха с писма съотборника си в халфовата линия Каземиро, който премина в Манчестър Юнайтед за 70 млн. паунда (82 млн. евро). Тримата бяха в основата на легендарната серия на Реал, спечелил 5 титли в Шампионската лига и 3 в Ла Лига за 8 години. Карло Анчелоти нарече триото Бермудския триъгълник, но Каземиро реши, че иска ново предизвикателство и прие съблазнителната оферта на Юнайтед.
Модрич и Кроос пък решиха да изпратят съотборника си по специален начин – с писма, публикувани от вестник „Марка“. 

Писмото на Кроос

С теб, скъпи Казе, беше невъзможно да не се потиш... във всяка ситуация. Защото не ни оставяше да си починем в турска баня. Стоенето там беше още едно изтезание: каза на някого да тръгне и почти докара велоергометри и тежести там. Това е предупреждение за новите ти съотборници, да си знаят. Защото ти оставяш хората да лежат, само ако ще правят коремни преси. 

Ще ми липсваш. Професионалист за пример. Топ играч. Боец, което ме спасяваше. И най-вече добър човек. 

Написахме история, човече! Каква легендарна епоха...

Нашите спортни пътища се разделят, но приятелството остава. Уверявам те. 

Пожелавам ти всичко най-добро, ще се видим скоро. Успех.


Писмото на Модрич

Скъпи Казе, още помня дебюта ти в нашия клуб. Колко нервен беше! Помолих те да се успокоиш и сега мисля как се развиха нещата. Колко постигна! Това беше и моят първи сезон и никой от нас не можеше да си представи какво ни чака. Стана истински лидер. И за съотборниците си, и за Реал Мадрид. Винаги ще те помним.

Спечелихме много заедно, но си пазя моментите, които никой не е видял. Ежедневната работа в базата. И най-вече шегите, защото винаги си в добро настроение, дори в моменти на напрежение и на провали. Tези моменти ме успокояват. Просто да погледна назад и да те виждам на терена. Ти беше най-добрият бодигард в света. Ще ми липсваш, но ти пожелавам всичко най-добро. Това заслужава професионалист и човек като теб. 

Благодаря за всичко и успех, приятелю!