0

Л евски успя да се класира за втори път за Лигата на конференциите, след като спечели баража с Арда с 2:0. Тимът ще стартира във втория квалификационен кръг на надпреварата. Жребият за него ще се тегли на 21 юни, сряда. 

„Сините“ ще са в урната на непоставените. Там ще е също и ЦСКА 1948, за разлика от ЦСКА, който ще бъде сред тези, които на книга са по-силни. Тимът от Борисовата градина е с коефициент 13.000, докато Левски е с много по-малък – 4.500. Двубоите от тази фаза пък са на 27 юли и 3 август.

Пред „сините“ стоят болшинство от тежки съперници. Сред тях е и ПАОК, който бе елиминиран във втория квалификационен кръг на ЛК миналата кампания. В поставените са още Брюж, който взе нападателя на Лудогорец Игор Тиаго, Гент, Фенербахче, ЧФР Клуж, Мидтиланд, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Боьо/Глимт, Лех Познан, Апоел Беер Шева, АПОЕЛ, Юргорден, Твенте, Витория Гимараеш, ФКСБ и други.

Сред по-поносимите варианти са Рига, Дюделанж, Шкендия, Линфилд, както и лихтенщанският Вадуц, от който Левски вече е отпадал.