0

Г алатасарай спечели Суперкупата на Турция след само 50 секунди игра, след което футболистите на „Чим Бом“ си спретнаха двустранна игра.

Причината за изключително странните сцени е протестът от страна на Фенербахче. Тимът излезе срещу Галатасарай със своя младежки отбор, като предварително заплаши, че ще спре мача. Фенербахче влезе във война с Турската футболна федерация след големия инцидент в Трабзон, където фенове влязоха на терена и нападнаха играчите.

Фенербахче поиска отлагане на двубоя за Суперкупата и чуждестранни съдии, но от местната футболна федерация не отговориха. Именно това доведе „фенерите“ да предпочетат да излязат със своя младежки отбор.

Така двубоят за Суперкупата стартира, като младежите на Фенербахче се изправиха срещу представителния тим на Галатасарай. „Чим Бом“ успя да поведе след само 50 секунди игра, след като Барис Йълмаз комбинира с Мауро Икарди, който се разписа във вратата на Фенербахче.

Това накара футболистите на „фенерите“ да напуснат терена в знак на протест, а Суперкупата бе отсъдена служебно в полза на Галатасарай. От ръководството на Фенербахче предварително бяха помолили феновете си да не пътуват до Шанлъурфа за Суперкупата, като на трибуните имаше само фенове на Галатасарай.

Футболистите на Галатасарай си спретнаха двустранна игра, за да зарадват своите фенове, след като Суперкупата им бе присъдена служебно, а един от треньорите на „Чим Бом“ стана съдия на импровизираната приятелска среща.