0

К уриозен гол бе отбелязан на мача между Атлетико Мадрид и Хетафе от 20-ия кръг на Ла Лига. Двубоят завърши при краен резултат 1:1.

Попадението за „дюшекчиите“ в 60-ата минута, дело на Анхел Кореа, обаче дойде при много интересна ситуация.  Защитата на гостите изчисти топката след ъглов удар. Тя стигна до Тома Лемар, който отправи бомбен удар от границата на наказателното поле. Вратарят на Хетафе Сория спаси, но топката стигна до Анхел Корея, който при добавката я вкара в мрежата.

Първоначално бе отсъдена засада, но след преразглеждане на положението с ВАР, стана ясно, че аржентинецът е в редовна позиция.

Любопитното е, че Корея бе заменен точно след вкарването на гола в 60-ата минута, докато течеше разглеждането с ВАР. Голът бе зачетен в 62-ата минута, което означаваше, че Корея е вкарал гол минута, след като вече беше извън терена. Съотборниците му се втурнаха към резервната скамейка, за да отпразнуват попадението. 

Хетафе се добра до равенството седем минути преди края на двубоя, след като Саул Нигес игра с ръка в наказателното поле, а Енес Унал реализира отсъдената дузпа.

Така Атлетико остана четвърти в класирането с 35 точки, докато Хетафе е на предпоследната позиция с 18.

В неделя лидерът в класирането Барселона е домакин на Севиля, а Реал Мадрид ще гостува на Майорка.