0

Н яма да отпаднем, излизаме да се надиграваме и да спечелим, заяви уверено треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски преди дебюта на „червените“ в евротурнирите – срещу ФКСБ в Лигата на конференциите. И за него, бившият треньор на втория тим на ЦСКА 1948, това бе непозната територия до днес - пресконференция преди мач в Европа.

Първият съперник - румънският ФКСБ (познат преди като Стяуа Букурещ), гостува на Националния стадион "Васил Левски" в сряда от 20:30 часа.
 
"Това е заслужен и дълго чакан мач за нас.  Запознахме се с противника и знаем какво да очакваме и как да противодействаме", заяви Рибарски, който не може да разчита на контузените Ивайло Чочев, Райън Бидунга и Неделко Пишчевич.

"Няма да отпаднем. Надявам се да продължим традицията със славните мачове. 

Някои от момчетата нямат опит в евротурнирите, но това е награда за техните усилия. Искам да видя тяхното желание за доказване. 

Хубаво е да разгледаме мача като стъпка напред. Важното е да направим следващата крачка и да се представим на ниво.

Гледах много детайлно състава на ФКСБ. Имат национали от Румъния, както и на други държави. 

Силните страни са им в това, че пресират високо и държат топката в противниковата половина. 

Другите резултати са в миналото. Вече се настройваме за предстоящия двубой. Чака ни много различен мач", каза още Атанас Рибарски. 

Целта пред ЦСКА 1948 в предстоящия мач е победата преди реванша следващата седмица в Букурещ.

"С публика или без, ние сме свикнали да играем добър футбол. Спечелихме симпатиите на цяла България с мачовете, които изиграхме през последния сезон. 

Излизаме да се надиграваме и да спечелим", завърши специалистът.