0

П олузащитникът на националния отбор на Испания и на Барселона Гави беше регистриран от Ла Лига като футболист на първия отбор на "каталунците", съобщава журналистът Фабрицио Романо.

Гави, чието пълно име е Пабло Мартин Паес Гавира, вече ще носи екип с номер 6, номера, който бе резервиран за сегашния му треньор Шави Ернандес, когато бе футболист.

Новият договор на Гави е до юни 2026 година, а откупната клауза е в размер на 1 милиард евро.

В началото на тази година Барселона получи разрешение да регистрира новия контракт на халфа, но Ла Лига подаде жалба, след което съдът отмени решението. В началото на този месец стана известно, че испанският гранд е спазил всички необходими срокове за регистрацията и жалбата на клуба за регистрацията е удовлетворена.

18-годишният полузащитник стана шампион на Испания и носител на Суперкупата на страната през миналия сезон с тима на "каталунците".

Клубът анонсира споразумението с Гави още на 14-и септември миналата година, но Ла Лига отказваше да одобри контракта заради това, че клубът превишава тавана на общата сума за заплати. Така халфът не получаваше статут на играч от първия отбор, което пораждаше спекулации относно неговото бъдеще.