0

А рсенал победи Астън Вила с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се проведе на стадион "Вила Парк".

Беше малко отмъщение, макар и закъсняло, за двете загуби от Вила миналия сезон, заради които Арсенал не успя да пребори Ман Сити за титлата. Две от петте загуби в сезон 2023/24  на „топчиите“ бяха именно срещу водения от бившия им мениджър Унай Емери тим на Астън Вила. За справка: в крайното класиране Манчестър Сити изпревари отбора на Микел Артета само с 2 точки (91 за Сити, 89 за Арсенал).

Днешният мач на „Вила Парк“ започна със закъснение, защото комуникационната система на съдиите не работеше. 

Малко след началото на срещата пък десният защитник на Вила Мати Кеш се контузи след стъпване накриво.

В 16-та минута бившият вратар на „топчиите“ Емилиано Мартинес отрази техничен удар на Букайо Сака. 

Едно от чистите голови положения за домакините дойде в 24-ата минута, когато удар на Оли Уоткинс с глава премина над напречната греда. Но най-близо до откриването на резултата английският национал бе в 54-ата мин., когато от 7 м сам срещу вратаря стреля с глава с летящ плонж, но Давид Рая с котешки рефлекс изби с лявата си ръка.

В 67-ата минута "артилеристите"  откриха резултата с попадение на Леандро Тросар, а десет по-късно Томас Партей се възползва от грешка на Мартинес и донесе успеха в актива на лондончани.

Англия, Висша лига, втори кръг, събота:

Астън Вила - Арсенал - 0:2

Кристъл Палас - Уест Хем -  0:2

Манчестър Сити - Ипсуич - 4:1

Саутхемптън - Нотингам - 0:1 

Тотнъм - Евертън -  4:0

Брайтън - Манчестър Юнайтед - 2:1

Фулъм - Лестър  - 2:1

в неделя: 
Борнмът - Нюкасъл Юнайтед 
Улвърхемптън - Челси 
Ливърпул - Брентфорд